home

geschiedenis

informatie

kunstenaars

agenda

contact

zondag 5 februari 2012, 16.00 u.

presentatie van Marjolein Charlotte Hessels in het Rietveldgastatelier in ons Ateliergebouw.

Marjolein Charlotte Hessels is kunstenaar en arts. Tijdens haar studie Interaction Design and Unstable Media bij G.R.A./DOGTIME is zij uitgegaan van het lichaam als instabiel medium. De zintuigen, spieren en klieren vormen de interface van het lichaam.

Informatie uit de binnen- en buitenwereld is de basis voor de perceptie. Informatie is een proces waarin het lichaam wordt verstoord en zich herstelt. De informatie transformeert het lichaam, het transformeert het medium.

Technologie als extensie van het lichaam biedt andere mogelijkheden voor het lichaam om de wereld te beleven. Gekoppeld daaraan heeft het consequenties voor onze identiteit, onze zelf representatie, onze ervaring van de wereld.

Deze studie heeft geresulteerd in het kunstwerk “Pattern of Connection” waarvoor Marjolein Charlotte de GRA-design prijs 2011 heeft ontvangen. Gekoppeld aan de prijs, heeft Buro-Rietveld haar 4 maanden het gebruik van het GRA-atelier aangeboden. Deze periode heeft zij aangegrepen om de verschillende media waarvan zij gebruikt maakt bij elkaar te brengen en te presenteren.

Rietveldgastatelier is een project van de Rietveldacademie in samenwerking met de Vereniging 2e Nassaustraat 8 en het stadsdeel West, Amsterdam.marjolein